Hondensport & funlessen

Samen met je hond bezig zijn. Dat is het uitgangspunt van onze sportlessen. We geven les op recreatief niveau. Belangrijkste tijdens de lessen is dat jij en jouw hond op een veilige kalme manier plezier hebben in de diverse hondensporten die er zijn.  
Onze instructeurs volgen regelmatig bijscholing om op de hoogte te zijn van alle laatste kennis. Bij Spin & Kwispel bieden we de volgende sporten: behendigheid, hoopers, flygility, behendigheid, treibball, dogdance, speuren, detectie en dogfrisbee. Zit jouw sport er niet tussen? Bel gerust en vraag naar de mogelijkheden.

Snuffelfun, detectie en praktijkspeuren

Je hond zijn wereld bestaat voor een groot deel uit geur, en hier kan je dus ontzettend veel leuke dingen mee doen zoals praktijkspeuren, detectie, zoekwerk etc.

In de snuffelfun cursus ga je samen met jouw groepje deze takken van sport “besnuffelen”. En het leuke is: alle honden kunnen dit!

‍Praktijkspeuren
Hierbij is het de bedoeling dat de hond het spoor van een ‘slachtoffer’ loopt tot aan de plek waar deze zich bevind. Ook voor honden die nog nooit gespeurd hebben is dit een super leuke uitdaging! Dit kan in kleine groepjes of prive.

‍Detectie
‍Bij detectie leer je de hond het zoeken van een bepaalde geur aan zoals douanehonden dat ook doen. De hond leert een bepaald teken aan waardoor jij weet dat de geur gevonden is. Een leuke uitdagende sport die ook zeer geschikt is voor oudere honden. Honden van alle leeftijden en rassen zijn welkom. Het is bij ons ook mogelijk om je “geurproef” te behalen. Na het behalen hiervan kan je mee doen aan landelijke wedstrijden.

Deze cursussen worden aangeboden in Leusden en Amersfoort. Iedere hond, jong en oud, dapper of onzeker, kan mee doen met deze lessen. We gaan met een groepje van maximaal 6 honden aan de slag met de oefeningen. Dit zal grotendeels aan de lijn gebeuren. Tijdens de lessen maak je kennis met diverse speur- en zoekmogelijkheden. De neus staat bij deze lessen immers centraal! 

Behendigheid Spin en Kwispel

Behendigheid

Behendigheid (ook wel Agility training genoemd) is een hondensport waarbij je zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. De hindernissen zijn bijvoorbeeld slalompaaltjes, een tunnel, een aantal sprongen en een kattenloop. Veel honden kunnen hier hun energie goed in kwijt en vinden dit erg leuk om te doen. Belangrijk is wel dat jouw hond gezond genoeg is en jij zelf ook goed met je hond kan meelopen. Bij Spin & Kwispel trainen we niet voor wedstrijden maar echt voor ons plezier. Je kunt dus ook meedoen als jijzelf of jouw hond niet meer zo snel is maar nog wel in staat is om mee te doen. Omdat deze sport belastend kan zijn is het belangrijk dat jouw hond uitgegroeid is. Deze sport kan zowel in groepsverband als prive.

Treibball

Bij Treibbal ligt er in het midden van een groot veld 8 grote ballen (meestal gymnastiekballen).

Het baasje staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op het teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen terug te drijven naar de baas, waar de ballen in de goal moeten belanden.

Het is daarom een sport die uitermate geschikt is voor honden die drijven leuk vinden. Maar ook jonge honden, oude honden en honden met een beperking beleven hier plezier aan. Zeker als je een hond hebt die het leuk vindt om samen iets te doen.

In onze workshop/cursus gaan we jullie leren hoe je de hond kunt trainen tot het sturen en duwen van de bal. We behandelen verschillende commando’s en situaties. Elke hond kan dit leren, dus ook niet honden die niet gefokt zijn om te drijven! 

Treibball cursus Spin en Kwispel
Dogdance spin en kwispel

Dogdance

Dogdance is een creatieve hondensport waarbij er geen vastgestelde oefeningen zijn, alle bedenkbare (dans) vormen zijn mogelijk mits het geen gevaar voor mens en dier vormt.

Je hoeft hier dus niet lenig met een grote conditie of behendig voor te zijn, voor iedereen is deze sport mogelijk! Het is een ideale manier om met jouw hond een leuke band op te bouwen en een uurtje lekker bezig te zijn met verschillende leuke oefeningen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een rondje om de hond zijn as, een buiging waar bij de hond zijn voorpoten naar beneden zet of een slalom door de benen van het baasje! Alles is mogelijk!

•  Per cursus is er plek voor 6 combinaties

Dogfrisbee

Dogfrisbee© is een intensieve sport voor baas én hond waarbinnen veiligheid voorop staat. Het beoefenen van de sport bevordert de conditie van baas en hond en tevens de relatie tussen beide. De sport kan zowel recreatief- als op wedstrijdniveau gespeeld worden.

Dogfrisbee is een zo intensief omdat de aangeboden frisbee’s constant getraceerd worden en er wordt uiterste concentratie gevraagd wanneer het gaat om de diversiteit van de aangeboden oefeningen.Tijdens de workshop leer je veiligheid omtrent het frisbee, een goede warming up/cooling down, hoe te gooien en we behandelen 3 worpen/trucs/dogdance samen met de frisbee. Deze workshop is ook op aanvraag te realiseren op verenigingen of als priveles.

• Ook te realiseren voor groepen of als privéles. 
trainen

Rally-O

Rally-o (o staat voor obedience) komt uit Amerika. Het is een sport waarbij ze gehoorzaamheidsoefeningen hebben gemixt.

Je loopt samen met je hond een parcours dat bestaat uit meerdere gehoorzaamheidsoefeningen. Elk parcours is anders en is afhankelijk van het niveau. De moeilijkheidsgraad kan dus worden opgevoerd. Deze sport is voor iedereen toegankelijk na de puppycursus. Je bent in deze lessen op een leuke ontspannen manier samen bezig met het parcours. Plezier staat zoals in al onze cursussen voorop waarbij we ongedwongen gaan werken aan een betere baas hond verhouding.

•  Een leuke sport waarbij gehoorzaamheid en plezier centraal staat!
 

Sport & Spel

Wil jij een leuke combinatie van sporten en plezier? Doe dan mee met onze FUN cursus!

Op de boerderij op de Asschatterweg 60 in Leusden verzorgen we 5 leuke lessen met verschillende sporten en plezier voor baas en hond op een mooi afgesloten veld.

Gewoon lekker bezig zijn met je viervoeter dus! De lessen die je bijvoorbeeld kunt verwachten zijn Rally-O, Hoopers, Dogfrisbee, Doggydance, Behendigheid, Flyball en Speuren.

Een privéles

De privé-lessen zijn voor de eigenaren die niet in de groepslessen kunnen/willen. Een privéles kan bij u thuis of op locatie gegeven worden. Tijdens de privéles worden u en uw pup persoonlijk begeleid. Heeft uw hond gedragsproblemen? Daarvoor hebben wij gedragstherapie.

Puber- en vervolgcursus

Deze cursus is voor de doorstromers vanuit de puppycursus of voor iedereen die de basisoefeningen kent. ‍

Sport- en funcursus

In deze cursus ben je samen met je hond recreatief bezig. Er is behalve plezier geen trainingsdoel of een examen naderhand.

Gedragstherapie

Vertoont jouw hond sloopgedrag? Of is hij angstig of agressief? Met gedragstherapie werken we samen aan een oplossing.

Privéles

Met een privéles behandel je de stof die je normaal in groepsverband doorloopt, maar dan individueel, geheel op je eigen tempo.

Boek een cursus

Binnenkort een cursus volgen? Bekijk alle cursusdata in onze webshop en schrijf je meteen in!

Ruimte nodig om te oefenen?

Op zoek naar een rustigomheind plekje om:

• Te oefenen met loslopen?
• Even met jouw hond te spelen zonder afleiding?
• Jouw reactieve hond even vrijheid te geven?
• In de vuurwerkperiode jouw hond rustig uit te laten?
• Te oefenen met detectie?

Wij verhuren een omheind weiland op afspraak! Dit weiland is gevestigd aan de Laakweg te Nijkerkerveen. De kosten bedragen €17,50 per uur voor één hond. Per hond komt er €2,50 bij, met een maximum van 4 honden.

Je kunt gebruik maken van verschillende trainingsattributen zoals een tunnel, sprongetjes, steps, pionnen, krukjes en een A-schutting. Ook is er een takkenhaag aanwezig voor detectie. Extra benodigdheden zoals hondenkoekjes zijn natuurlijk ook mogelijk.

*Hier zit geen professionele begeleiding bij. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele blessures en ongelukken. 

×