Logo hondenschool Spin en Kwispel

Neusspel bij hondenschool Spin & Kwispel in Soest

Honden leven in een wereld die bijna volledig bestaat uit geuren. Door je hond zijn neus niet alleen te gebruiken, maar ook echt in te zetten, geef je hem/haar de ruimte om dit natuurlijke instinct de volledige vrijheid te geven. Ons Neusspel stimuleert honden mentaal en fysiek, waardoor deze cursus een voldaan gevoel geeft aan jouw maatje, wat bijdraagt aan een gelukkiger en gezonder leven voor jullie beiden!

Neusspel cusus Spin&Kwispel

Wat houdt het Neusspel in?

Neusspel is een hondentraining die inspeelt op de natuurlijke neiging van honden om te snuffelen en hun omgeving te verkennen via geuren. Deze cursus is ontworpen om de neus vaardigheden van jouw hond te benutten en te versterken door ze te leren zoeken met behulp van jouw persoonlijke geur. Dit versterkt de band tussen jou en je hond doordat jullie samenwerken op een heel intiem niveau in spelvorm.

De Neusspelcursus bestaat uit drie hoofdonderdelen: Speuren, Zoeken, en Huiskamerzoeken. Elk onderdeel is ontworpen om thuis of tijdens wandelingen gemakkelijk toe te passen, zonder dat je gelijk allemaal dure speeltjes of attributen hoeft aan te schaffen. Dit maakt het makkelijk om ook thuis, dagelijks korte en leuke speur activiteiten met je hond te doen.

Waarom kiezen voor het Neusspel bij onze hondenschool?

Elke hond kan meedoen aan het Neusspel
Het is een sport die uitermate geschikt is voor honden die snuffelen en speuren leuk vinden. Maar ook jonge honden, oude honden en honden met een beperking beleven hier plezier aan. Zeker als je een hond hebt die het leuk vindt om samen iets te doen.

Plezier staat bij ons voorop
Tijdens onze trainingen draait het allemaal om plezier hebben. Wij richten ons niet op competitie, maar op het genieten van het moment.

Samen leren en groeien versterkt de band
In onze Neusspel cursus leer je verschillende commando’s en stuurtechnieken om de geur effectief op te sporen, ongeacht of je hond een natuurlijke speurneus is. Deze sport is ideaal voor hondeneigenaren die graag samen met hun hond actief zijn en samen willen werken.

Flexibele trainingsmogelijkheden
Of je nu kiest voor groepslessen of een privéles, bij Spin & Kwispel krijg je alle aandacht en begeleiding die je nodig hebt. Onze ervaren instructeurs staan klaar om jou en je hond te ondersteunen bij iedere geur die jullie samen tegenkomen.

Begin vandaag nog met onze Neusspel cursus

Onze instructeurs hebben er zin in om jou en je hond alles te leren over de wereld vol geur. Of je nu de basis wilt leren of jullie vaardigheden wilt aanscherpen, onze workshop biedt een leuke en uitdagende omgeving voor jou en je hond. Begin vandaag nog met onze Neusspel cursus en zie hoeveel plezier jullie samen kunnen hebben!

Neusspel Spin&Kwispel

Een greep uit ons cursusaanbod

Puppycursus

De puppycursus bij Spin en Kwispel geeft jou en je pup een goede start samen!

Puber- en vervolgcursus

Deze cursus is voor de doorstromers vanuit de puppycursus of voor iedereen die de basisoefeningen kent. ‍

Sport- en funcursus

In deze cursus ben je samen met je hond recreatief bezig. Er is behalve plezier geen trainingsdoel of een examen naderhand.

Gedragstherapie

Vertoont jouw hond sloopgedrag? Of is hij angstig of agressief? Met gedragstherapie werken we samen aan een oplossing.

Privéles

Met een privéles behandel je de stof die je normaal in groepsverband doorloopt, maar dan individueel, geheel op je eigen tempo.

Een privéles

De privélessen zijn voor de eigenaren die niet in de groepslessen kunnen/willen. Een privéles kan bij u thuis of op locatie gegeven worden. Tijdens de privéles worden u en uw pup persoonlijk begeleid. Heeft uw hond gedragsproblemen? Daarvoor hebben wij gedragstherapie.

Lees meer over privélessen

Ruimte nodig om te oefenen?

Op zoek naar een rustigomheind plekje om:

• Te oefenen met loslopen?
• Even met jouw hond te spelen zonder afleiding?
• Jouw reactieve hond even vrijheid te geven?
• In de vuurwerkperiode jouw hond rustig uit te laten?
• Te oefenen met detectie?

Wij verhuren een omheind weiland op afspraak! Dit weiland is gevestigd aan de Laakweg te Nijkerkerveen. De kosten bedragen €17,50 per uur voor één hond. Per hond komt er €2,50 bij, met een maximum van 4 honden.

Je kunt gebruik maken van verschillende trainingsattributen zoals een tunnel, sprongetjes, steps, pionnen, krukjes en een A-schutting. Ook is er een takkenhaag aanwezig voor detectie. Extra benodigdheden zoals hondenkoekjes zijn natuurlijk ook mogelijk.

*Hier zit geen professionele begeleiding bij. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele blessures en ongelukken. 

×