Hondentraining | De pubercursus voor jouw hond bij Spin & Kwispel in Leusden en Amersfoort

Ontdek de uitdagingen én kansen tijdens onze pubercursus voor jouw hond

De puberfase van een hond is een tijd vol uitdagingen én kansen waarin hij zijn persoonlijkheid verder ontwikkelt en nieuwe avonturen aangaat. Onze pubercursus, bestaande uit 10 lessen, is perfect voor jonge honden die de puppyfase net hebben afgerond, voor nieuwe deelnemers die al basiskennis hebben van eerdere trainingen of voor honden die uit het asiel komen en nog geen formele training hebben gehad; zij kunnen beginnen met privélessen en daarna instromen in de pubercursus.

Wat is de waarde van een pubercursus?

Tijdens de pubertijd is een hond het meest ontvankelijk voor leren, daarom kan het heel waardevol zijn voor de ontwikkeling van een hond en de band tussen jou en jouw hond om deze cursus te volgen. Het versterkt o.a. de band tussen jou en jouw hond en zorgt voor een beter begrip en communicatie. Ook worden honden belangrijke levensvaardigheden bijgebracht, ongewenst gedrag wordt op een constructieve manier gecorrigeerd en positief gedrag wordt versterkt. Dit legt de basis voor een evenwichtige en sociale volwassen hond. Bovendien biedt het een gestructureerde uitlaatklep voor hun energie en nieuwsgierigheid, wat bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven voor jullie beiden.

Cursusinhoud en leerdoelen

We herhalen alle basisoefeningen uit de puppycursus en voegen nieuwe commando’s toe, zoals het commando ‘plaats’ op afstand. De cursus omvat ook specifieke oefeningen zoals:

  • Begroeten met de hond in positie blijven
  • Aandacht voor de eigenaar vanuit verschillende posities
  • Zit naast de geleider vanuit wandelende pas
  • Af op commando en plat op commando met afbouwen van hulpen
  • Wachten terwijl de eigenaar wegloopt
  • Terugkomen met afleiding en wandelen zonder trekken ondanks afleidingen
  • Positief onderbreking signaal, staan, en spelen vanuit rustpositie
  • Vooruit sturen naar de ‘plaats’ en blijven in positie tot de geleider terugkeert

Naast praktische training besteden we ook aandacht aan het theoretische gedeelte.

Hondencursus spin en kwispel

Begin vandaag nog met pubercursus bij Spin & Kwispel

Of je hond nu een puber is of al volwassen. Uitgeleerd raak je nooit! Voor iedere leeftijd bieden we een leuke vervolgcursus. Je kan na de puppycursus bijvoorbeeld doorstromen naar de pubercursus. Is jouw hond klaar om de volgende stap in zijn training te zetten of komt jouw hond uit het asiel zonder formele training? Maak de wereld van jou en je hond nog leuker en wordt samen een nog beter team, onder begeleiding van onze professionals! 

Schrijf je hond nu in en laat het avontuur beginnen!

Schrijf je nu in voor pubercursus

Of bekijk onze andere cursussen voor meer uitdagende activiteiten!

Waarom kiezen voor onze cursus?

Voor alle honden: Deze cursus is goed haalbaar voor alle honden die de basiskennis van puppycursussen hebben, we raden wel aan om deze cursus te volgen tijdens de puberteit. Dan zijn honden het meest ontvankelijk voor de nieuwe kennis. Daarnaast raden we honden uit het asiel, zonder eerdere training aan om eerst bij ons een privéles te nemen en later in deze cursus mee te doen.

Praktische training: Leer praktische vaardigheden in een leuke en veilige omgeving, inclusief lessen op het strand of in het bos.
Flexibiliteit: Gemiste lessen? Geen probleem! Via je eigen account krijg je toegang tot onze trainingsvideo’s zodat je altijd kunt oefenen.
Examen: We sluiten de cursus op een leuke manier af met een examen, voor de fun, om te zien hoever jullie samen in deze 10 weken zijn gekomen.

Speciale activiteiten

De cursus bevat ook lessen op het strand of in het bos en spelletjes, wat zorgt voor een leuke en dynamische leeromgeving. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk maar ook leerzaam, waardoor ze een perfecte aanvulling zijn op de reguliere trainingssessies

Bijzondere aandacht voor de puberende hond

Puberen bij honden kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste begeleiding en training helpen wij jou en je hond deze belangrijke fase succesvol door. De cursus biedt een goede mix van herhaling van bekende oefeningen en de introductie van nieuwe commando’s die de denkwijze en het lichaam van de hond stimuleren.


Ook geven wij aandacht aan het specifieke puberaal gedrag, het voorkomen van ongewenst gedrag. Leren alleen te blijven, overprikkeling, sociaal gedrag en ook het begrijpen van de lichaamstaal van honden en omgaan met afleiding

Sociale vereisten en extra's

Het is belangrijk dat je hond sociaal is naar andere honden. Mocht dit een uitdaging zijn, dan bieden wij gedragstherapie aan om hieraan te werken. Bij aanschaf van de pubercursus krijg je toegang tot trainingsvideo’s in je eigen account, waardoor je ook buiten de lessen om kunt oefenen.

Een privéles

De privé-lessen zijn voor de eigenaren die niet in de groepslessen kunnen/willen. Een privéles kan bij u thuis of op locatie gegeven worden. Tijdens de privéles worden u en uw pup persoonlijk begeleid. Heeft uw hond gedragsproblemen? Daarvoor hebben wij gedragstherapie.

Boek een cursus

Binnenkort een cursus volgen? Bekijk alle cursusdata in onze webshop en schrijf je meteen in!

Ook interessant

Puber- en vervolgcursus

Deze cursus is voor de doorstromers vanuit de puppycursus of voor iedereen die de basisoefeningen kent. ‍

Sport- en funcursus

In deze cursus ben je samen met je hond recreatief bezig. Er is behalve plezier geen trainingsdoel of een examen naderhand.

Gedragstherapie

Vertoont jouw hond sloopgedrag? Of is hij angstig of agressief? Met gedragstherapie werken we samen aan een oplossing.

Privéles

Met een privéles behandel je de stof die je normaal in groepsverband doorloopt, maar dan individueel, geheel op je eigen tempo.

Ruimte nodig om te oefenen?

Op zoek naar een rustigomheind plekje om:

• Te oefenen met loslopen?
• Even met jouw hond te spelen zonder afleiding?
• Jouw reactieve hond even vrijheid te geven?
• In de vuurwerkperiode jouw hond rustig uit te laten?
• Te oefenen met detectie?

Wij verhuren een omheind weiland op afspraak! Dit weiland is gevestigd aan de Laakweg te Nijkerkerveen. De kosten bedragen €17,50 per uur voor één hond. Per hond komt er €2,50 bij, met een maximum van 4 honden.

Je kunt gebruik maken van verschillende trainingsattributen zoals een tunnel, sprongetjes, steps, pionnen, krukjes en een A-schutting. Ook is er een takkenhaag aanwezig voor detectie. Extra benodigdheden zoals hondenkoekjes zijn natuurlijk ook mogelijk.

*Hier zit geen professionele begeleiding bij. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele blessures en ongelukken. 

×