Puppytest voor hondenfokkers

Als fokker wil je natuurlijk dat jouw pups zo goed mogelijk terecht komen. Aan de hand van een puppytest kun je door ons als hondenspecialist de karakters van de pups laten beoordelen.

Op een leeftijd van 7 weken komen we bij je thuis langs. De pup is dan oud genoeg om om te kunnen gaan met de prikkels uit de test. Hij zit dan tussen zijn inprentingsfase en socialisatiefase in. Er wordt getest op het aangeboren gedrag en niet het eventueel al aangeleerde gedrag. De pups worden getest op onder andere sociaal gedrag, binding en volgzaamheid.

Karakterprofiel van de pup

Aan het einde van de test komt er een bepaalde score uit die wijst op een aanleg voor bijvoorbeeld een hoge werklust. Belangrijk dat zo’n hondje dan bij eigenaren komt die wat met deze werklust gaan doen. Zo voorkom je dat ze na een jaar wellicht weer terug komen omdat hier niets mee gedaan is en hij wel heel vervelend werd.

De score vatten we in een korte brief samen zodat u deze mee kunt geven aan de nieuwe eigenaren. Renée heeft meerdere diploma’s behaald op het gebied van het afnemen van (puppy)testen.

• Bij nesten kleiner dan 5 pups €100,- plus reiskosten.
• Kosten: €18,- per pup + €0,30/km vanaf postcode 3864LD.

Een reüniedag met nestgenootjes

Afhankelijk van de leeftijd en het ras kunnen we een leuke workshop voor jullie organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een workshop hondentrucs, detectie, spelletjes, parcoursje of wat anders leuks!
×