Speuren en detectie cursus voor jouw hond bij Spin & Kwispel in Leusden en Amersfoort

Verrijk de wereld van je hond met speurtraining

De wereld van geuren is fascinerend voor honden en iets wat hem/haar dagelijks bezighoudt. In deze cursus kan jouw hond deze kwaliteit inzetten en ontdekken jullie samen de kunst van speuren en detectie. Onze cursussen zijn ontworpen om het natuurlijke snuffel instinct van een hond te stimuleren en te ontwikkelen – alle honden kunnen deelnemen, ongeacht leeftijd of ervaring!

Wat is de waarde van speuren voor een hond?

Je hond zijn wereld bestaat voor een groot deel uit geur, daardoor zijn speuren en detectie activiteiten die de natuurlijke geurverwerkingscapaciteiten van je hond benutten en ontwikkelen. Door de neus van je hond te gebruiken, kun je hem leren te zoeken naar specifieke geuren of sporen van mensen. Onze cursussen zoals snuffelfun, praktijkspeuren en detectie zijn ontworpen om je hond te stimuleren en te verrijken door middel van zijn ongelooflijke reukvermogen. De neus weet namelijk altijd de weg!

Waarom kiezen voor onze speurtraining?

Plezier voor elke hond
We richten ons op plezier en positieve versterking. Alle honden, van elke leeftijd en elk ras, zijn welkom om hun neus te gebruiken in een leuke en uitdagende setting.

Gezondheid en welzijn
Het welzijn van je hond staat bij ons centraal. Speuren en detectie zijn laagdrempelige activiteiten die ook geschikt zijn voor oudere honden of honden die fysiek minder in staat zijn om intensieve oefeningen te doen.

Persoonlijke aandacht
Met kleine groepen van maximaal 6 honden verzekeren we persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens elke les. Je hond leert in zijn eigen tempo en op basis van zijn persoonlijke vaardigheden.

Certificatie
Voor de enthousiastelingen bieden we de mogelijkheid om een officiële ‘geurproef’ af te leggen, super leuk, want dit biedt kansen om mee te doen aan landelijke wedstrijden.

Wij bieden verschillende cursussen aan op het gebied van speuren met hond

Snuffelfun
Een gevarieerde cursus waarbij je hond en jij verschillende geur-gerelateerde sporten verkennen. In de snuffelfun cursus ga je samen met jouw groepje deze takken van sport “besnuffelen”. En het leuke is: alle honden kunnen dit! Van praktijkspeuren tot detectie, dit is de perfecte introductie tot de wereld van geur voor je hond.

Praktijkspeuren
Hierbij is het de bedoeling dat de hond gaat speuren naar het spoor van een ‘slachtoffer’ en loopt tot aan de plek waar deze zich bevindt. Ook voor honden die nog nooit gespeurd hebben is dit een super leuke uitdaging! Dit kan in kleine groepjes of privé.

Detectie
‍Bij detectie leren honden specifieke geuren te identificeren en te markeren, zoals douanehonden dat ook doen. De hond leert een bepaald teken aan waardoor jij weet dat de geur gevonden is. Een leuke uitdagende sport die ook zeer geschikt is voor oudere honden. Honden van alle leeftijden en rassen zijn welkom. Het is bij ons ook mogelijk om je “geurproef” te behalen. Na het behalen hiervan kan je mee doen aan landelijke wedstrijden.

Begin vandaag nog met speuren en detectie bij Spin & Kwispel

Is jouw hond dé speurneus van de buurt? Zijn jullie klaar voor een geur avontuur? Maak de wereld van je hond groter en nog leuker door hun meest ontwikkelde zintuig te gebruiken – hun neus! Schrijf je hond nu in en laat het speurwerk beginnen!

Schrijf je nu in voor een speur- en detectie cursus
Of bekijk onze andere cursussen voor meer uitdagende activiteiten!

Een privéles

De privé-lessen zijn voor de eigenaren die niet in de groepslessen kunnen/willen. Een privéles kan bij u thuis of op locatie gegeven worden. Tijdens de privéles worden u en uw pup persoonlijk begeleid. Heeft uw hond gedragsproblemen? Daarvoor hebben wij gedragstherapie.

Boek een cursus

Binnenkort een cursus volgen? Bekijk alle cursusdata in onze webshop en schrijf je meteen in!

Puber- en vervolgcursus

Deze cursus is voor de doorstromers vanuit de puppycursus of voor iedereen die de basisoefeningen kent. ‍

Sport- en funcursus

In deze cursus ben je samen met je hond recreatief bezig. Er is behalve plezier geen trainingsdoel of een examen naderhand.

Gedragstherapie

Vertoont jouw hond sloopgedrag? Of is hij angstig of agressief? Met gedragstherapie werken we samen aan een oplossing.

Privéles

Met een privéles behandel je de stof die je normaal in groepsverband doorloopt, maar dan individueel, geheel op je eigen tempo.

Ruimte nodig om te oefenen?

Op zoek naar een rustigomheind plekje om:

• Te oefenen met loslopen?
• Even met jouw hond te spelen zonder afleiding?
• Jouw reactieve hond even vrijheid te geven?
• In de vuurwerkperiode jouw hond rustig uit te laten?
• Te oefenen met detectie?

Wij verhuren een omheind weiland op afspraak! Dit weiland is gevestigd aan de Laakweg te Nijkerkerveen. De kosten bedragen €17,50 per uur voor één hond. Per hond komt er €2,50 bij, met een maximum van 4 honden.

Je kunt gebruik maken van verschillende trainingsattributen zoals een tunnel, sprongetjes, steps, pionnen, krukjes en een A-schutting. Ook is er een takkenhaag aanwezig voor detectie. Extra benodigdheden zoals hondenkoekjes zijn natuurlijk ook mogelijk.

*Hier zit geen professionele begeleiding bij. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele blessures en ongelukken. 

×