Treibball bij Spin & Kwispel in Leusden en Amersfoort

Ontdek de ultieme teamsport voor jou en je hond!

Treibball is een sport waarbij honden en hun baasjes samenwerken om grote ballen over een veld te drijven en in een doel te plaatsen. In onze workshop/cursus gaan we jullie leren hoe je de hond kunt trainen tot het sturen en duwen van de bal. We behandelen verschillende commando’s en situaties. Elke hond kan dit leren, dus ook honden die niet gefokt zijn om te drijven! Het is een geweldige manier voor honden van alle leeftijden en capaciteiten om mentaal en fysiek gestimuleerd te worden, terwijl ook de band met hun baasje versterkt wordt.

Wat is Treibball?

Bij Treibball, ook wel bekend als ‘drijfbal’, werkt jouw hond samen met jou om acht grote gymnastiekballen in een doel te drijven. Het spel begint aan de rand van een groot veld, waarbij jij de hond aanwijzingen geeft om de ballen zo snel mogelijk naar de goal te begeleiden. Het baasje staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op het teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen terug te drijven naar de baas, waar de ballen in de goal moeten belanden.

Waarom kiezen voor Treibball bij ons?

Elke hond kan Treibball
Het is een sport die uitermate geschikt is voor honden die drijven leuk vinden. Maar ook jonge honden, oude honden en honden met een beperking beleven hier plezier aan. Zeker als je een hond hebt die het leuk vindt om samen iets te doen.

Plezier staat bij ons voorop
Tijdens onze trainingen draait het allemaal om plezier hebben. Wij richten ons niet op competitie, maar op het genieten van het moment.

Samen leren en groeien versterkt de band
In onze cursus leer je verschillende commando’s en stuurtechnieken om de bal effectief te drijven, ongeacht of je hond een natuurlijke drijver is. Deze sport is ideaal voor hondeneigenaren die graag samen met hun hond actief zijn en samen willen werken.

Flexibele trainingsmogelijkheden
Of je nu kiest voor groepslessen of een privéles, bij Spin & Kwispel krijg je alle aandacht en begeleiding die je nodig hebt. Onze ervaren instructeurs staan klaar om jou en je hond te ondersteunen in iedere sprong die jullie samen maken.

Begin vandaag nog met onze Treibball cursus

Onze instructeurs hebben er zin in om jou en je hond alles te leren over Treibball. Of je nu de basis wilt leren of jullie vaardigheden wilt aanscherpen, onze workshop biedt een leuke en uitdagende omgeving voor jou en je hond. Begin vandaag nog met onze Treibball cursus en zie hoeveel plezier jullie samen kunnen hebben!

Schrijf je nu in voor onze Treibball cursus
Of bekijk hier onze andere vervolgcursussen! 

Een privéles

De privé-lessen zijn voor de eigenaren die niet in de groepslessen kunnen/willen. Een privéles kan bij u thuis of op locatie gegeven worden. Tijdens de privéles worden u en uw pup persoonlijk begeleid. Heeft uw hond gedragsproblemen? Daarvoor hebben wij gedragstherapie.

Boek een cursus

Binnenkort een cursus volgen? Bekijk alle cursusdata in onze webshop en schrijf je meteen in!

Puber- en vervolgcursus

Deze cursus is voor de doorstromers vanuit de puppycursus of voor iedereen die de basisoefeningen kent. ‍

Sport- en funcursus

In deze cursus ben je samen met je hond recreatief bezig. Er is behalve plezier geen trainingsdoel of een examen naderhand.

Gedragstherapie

Vertoont jouw hond sloopgedrag? Of is hij angstig of agressief? Met gedragstherapie werken we samen aan een oplossing.

Privéles

Met een privéles behandel je de stof die je normaal in groepsverband doorloopt, maar dan individueel, geheel op je eigen tempo.

Ruimte nodig om te oefenen?

Op zoek naar een rustigomheind plekje om:

• Te oefenen met loslopen?
• Even met jouw hond te spelen zonder afleiding?
• Jouw reactieve hond even vrijheid te geven?
• In de vuurwerkperiode jouw hond rustig uit te laten?
• Te oefenen met detectie?

Wij verhuren een omheind weiland op afspraak! Dit weiland is gevestigd aan de Laakweg te Nijkerkerveen. De kosten bedragen €17,50 per uur voor één hond. Per hond komt er €2,50 bij, met een maximum van 4 honden.

Je kunt gebruik maken van verschillende trainingsattributen zoals een tunnel, sprongetjes, steps, pionnen, krukjes en een A-schutting. Ook is er een takkenhaag aanwezig voor detectie. Extra benodigdheden zoals hondenkoekjes zijn natuurlijk ook mogelijk.

*Hier zit geen professionele begeleiding bij. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele blessures en ongelukken. 

×