Sport met jouw hond tijdens de fun cursussen bij Spin en Kwispel

Genieten van samen actief zijn!

Met onze speciaal ontworpen sport en spel cursus versterk je niet alleen de band met je hond, maar ook genieten jullie beiden van een gezonde dosis lichaamsbeweging en het zorgt voor nieuwe uitdagingen in het leven van de hond. Of het nu gaat om het gooien van een frisbee of het behendig navigeren door een spannend parcours, elke les is ingericht op plezier, leermomenten op basis van de natuurlijke instincten en avontuur voor jou en jouw hond. En dat allemaal in de heerlijke buitenlucht!

Wat kun je verwachten voor de sport en spel cursus:

Onze cursus bestaat uit een mix van 5 verschillende elementen, allemaal ontworpen om de fysieke en mentale kwaliteiten van jouw hond te stimuleren. We bieden spelletjes en puzzels aan die je hond uitdagen om na te denken en geduldig te werken voor beloningen. Dit is een uitstekende methode om pups te stimuleren en oudere of revaliderende honden op een passende manier actief te houden. In een gezellige en leerzame setting, onder begeleiding van onze professionals.

De sport en spel cursus bevat een mix van elementen uit diverse hondensporten en wordt wekelijks aangepast om elke les uniek en uitdagend te houden. Hieronder geven we een korte uitleg van elk element:

Detectie & speuren: Een hond zijn wereld bestaat voor een groot deel uit geur en hier kan je ontzettend veel leuke dingen mee doen. Ontdek de geurwereld met je hond door speur- en zoekopdrachten die het natuurlijke reuk talent stimuleren.

Behendigheid & hoopers: Van snelle agility oefeningen tot hoopers die de precisie testen zonder de gewrichten te belasten. Geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Door middel van hoepels, tonnen en tunnels leert je hond op afstand commando’s te volgen, wat jullie communicatie en onderlinge band versterkt.

Rally-O & hersenwerk: Een Amerikaanse sport die gehoorzaamheid mixt met een parcours vol uitdagingen, ideaal voor mentale stimulatie. Elk parcours is anders en is afhankelijk van het niveau.

Doggydance & dogfrisbee: Bouw een creatieve band op met je hond door dans, of werk aan een intensieve interactie met frisbee. Het is een ideale manier om met jouw hond een leuke band op te bouwen en een uurtje lekker bezig te zijn met verschillende oefeningen.

Sport en spel in de vorm van hersenwerkjes

Hersenwerk voor honden is het aanbieden van spelletjes waarbij ze moeten nadenken. Denk hierbij aan puzzels met voer erin wat je rustig opbouwt zodat een hond ook daadwerkelijk een handeling leert om bij een koekje te komen in plaats van sloopgedrag. Door hersenwerk aan te bieden raken honden geestelijk voldaan en zorgt dit voor een stukje rust. Een goede manier om pups op een goede manier te stimuleren of honden die bijvoorbeeld een blessure hebben of wat ouders zijn en fysiek wat minder kunnen/mogen doen.

De andere hondensporten zoals hoopers, speuren, detectie, treibball, behendigheid, neusspel en rally o bieden we ook regelmatig als losse cursussen aan.

DSC01648

Begin vandaag nog met Sport en Spel cursus bij Spin & Kwispel

Of je hond nu volwassen is of niet. Uitgespeeld raak je nooit! Voor iedere leeftijd bieden we een leuke vervolgcursus. Is jouw hond klaar voor de volgende stap? Maak van deze kans gebruik om een sterke band met je hond op te bouwen en tegelijkertijd te genieten van fysieke activiteit en mentale stimulatie. Maak de wereld van jou en je hond nog leuker en wordt samen een nog beter team, onder begeleiding van onze professionals!

Schrijf je hond nu in en laat het avontuur beginnen!
Schrijf je nu in voor Sport en Spel cursus
Of bekijk onze andere cursussen voor meer uitdagende activiteiten!

Sociale vereisten en extra's

Het is belangrijk dat je hond sociaal is naar andere honden. Mocht dit een uitdaging zijn, dan bieden wij gedragstherapie aan om hieraan te werken. Bij aanschaf van de sport & spel cursus krijg je toegang tot trainingsvideo’s in je eigen account, waardoor je ook buiten de lessen om kunt oefenen.

Een privéles

De privé-lessen zijn voor de eigenaren die niet in de groepslessen kunnen/willen. Een privéles kan bij u thuis of op locatie gegeven worden. Tijdens de privéles worden u en uw pup persoonlijk begeleid. Heeft uw hond gedragsproblemen? Daarvoor hebben wij gedragstherapie.

Puber- en vervolgcursus

Deze cursus is voor de doorstromers vanuit de puppycursus of voor iedereen die de basisoefeningen kent. ‍

Sport- en funcursus

In deze cursus ben je samen met je hond recreatief bezig. Er is behalve plezier geen trainingsdoel of een examen naderhand.

Gedragstherapie

Vertoont jouw hond sloopgedrag? Of is hij angstig of agressief? Met gedragstherapie werken we samen aan een oplossing.

Privéles

Met een privéles behandel je de stof die je normaal in groepsverband doorloopt, maar dan individueel, geheel op je eigen tempo.

Boek een cursus

Binnenkort een cursus volgen? Bekijk alle cursusdata in onze webshop en schrijf je meteen in!

Ruimte nodig om te oefenen?

Op zoek naar een rustigomheind plekje om:

• Te oefenen met loslopen?
• Even met jouw hond te spelen zonder afleiding?
• Jouw reactieve hond even vrijheid te geven?
• In de vuurwerkperiode jouw hond rustig uit te laten?
• Te oefenen met detectie?

Wij verhuren een omheind weiland op afspraak! Dit weiland is gevestigd aan de Laakweg te Nijkerkerveen. De kosten bedragen €17,50 per uur voor één hond. Per hond komt er €2,50 bij, met een maximum van 4 honden.

Je kunt gebruik maken van verschillende trainingsattributen zoals een tunnel, sprongetjes, steps, pionnen, krukjes en een A-schutting. Ook is er een takkenhaag aanwezig voor detectie. Extra benodigdheden zoals hondenkoekjes zijn natuurlijk ook mogelijk.

*Hier zit geen professionele begeleiding bij. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele blessures en ongelukken. 

×